Proč Německo hlídá hranice?
úterý, 17. září 2024

2052_nemecka_policie_kontrola_hranic.png

Proč jsou hlídané hranice? Je to kvůli tomu, aby se za hranici státu nedostal někdo, kdo se nemá dostat dovnitř, nebo ven.

Schengenský protokol jasně říká:
Občané zemí Schengenu mohou překračovat vnitřní hranice všech členských států bez pasové kontroly. Schengenské vízum opravňuje držitele k návštěvám v délce až 90 dnů každých 6 měsíců v celém schengenském prostoru.

Najednou se toto uspořádání EU nemusí dodržovat?

Osobně jsem nedávno při cestě do Švýcarska byl za česko-německou hranicí na území Německy kontrolován Německými policisty a musel jsem prokázat svoji totožnost. To samé mě čekalo při cestě zpět na rakousko-německých hranicích.

Němci zavedli kontroly dokladů a lidí překračujících hranice na všech svých hraničních přechodech – se všemi státy bez rozdílu.


Jak to tedy je, může se občan státu EU pohybovat po Schengenském prostoru volně, nebo se volně pohybovat nesmí?
Porušují Němci ustanovení EU, nebo ne? Asi je nutné se podívat podrobně na práva občanů žijících v EU a na pravidla cestování v EU.

  1. Jako občan EU máte právo na volný pohyb.

To nebylo zrušeno žádným nařízením, žádným výnosem.
To znamená, že máte nárok cestovat do jiné země EU, pracovat a žít tam. Jste-li občanem země schengenského prostoru- kam patří většina zemí EU, můžete cestovat do jiných zemí schengenského prostoru bez nutnosti hraniční kontroly.

  1. Co se to píše v poslední větě? Máte právo cestovat, máte nárok cestovat– a teď ta poslední věta - cestovat do jiných zemí schengenského prostoru bez nutnosti hraniční kontroly.
  2. Ve stanovách Schengenského protokolu však je:
    Každá osoba může bez ohledu své státní občanství cestovat mezi zeměmi schengenského prostoru bez nutnosti procházet hraniční kontrolou. Vnitrostátní orgány však mohou provádět policejní kontroly na hranicích mezi těmito zeměmi a v pohraničních oblastech.

Co to znamená. Policisté jednotlivých zemí mají právo kontrolovat lidi, kteří překračují hranice. Není to nutnost a ve většině případů se tak neděje. Nicméně se mohou se rozhodnout na základě určitých informací nevpustit do země ty, které by v jejich zemi například vláda nechtěla, protože například: „Někdo by mohl představovat bezpečnostní riziko v případě, že by se volně pohyboval v jejich zemi“.

Takže jsme my, konkrétně já, bezpečnostním rizikem? Proto mi dvakrát němečtí policisté kontrolovali totožnost a proto mě omezili na svobodě pohybu?

K čemu takové kontroly vlastně jsou, když zelená hranice je děravá jako cedník, chodí přes ni lidé naprosto bez dokladů, a postihují pouze ty, kteří doklady stejně mají v pořádku?!
A pokud musí být každý kontrolován, je nám vlastně k něčemu Schengenský protokol?

Především si musíme připomenout, že to byli Němci, kdo pozval ústy svojí kancléřky Angely Merkel ilegální migranty, s kterými mají teď v Německu obrovské problémy. Také by bylo na místě si připomenout, že každý kdo upozorňoval na neslučitelnost kultur, jazykové bariéry, na absenci vzdělání, na rozdílné náboženství a úplně jiný pohled na život, byl označen za xenofoba, rasistu, a nepřejícího darebáka. Přitom nešlo ani o nepřející lidi, ani o nějaké rasisty a určitě ne o xenofoby. Nebyl to totiž nějaký neodůvodněný strach z cizinců = to je ona xenofobie. Ale na základě informací a mnohdy i získaných vlastních osobních zkušeností, šlo o přirozenou obrana. Mohla by se definovat i jako snaha zabránit nežádoucím jedincům, a že jde v tomto případě v drtivé většině o nežádoucí jedince je zřejmé, o snahu parazitovat na tom, co vytvořila západní civilizace, co vytvořili naši předkové, naše společnost. O snahu mít se dobře na úkor jiných.

Spolková ministryně vnitra NěmeckaNancy Faeser podle britského deníku The Guardian prohlásila, že hraniční kontroly omezí migraci a „ochrání před akutním nebezpečím, které představuje islamistický terorismus a závažná trestná činnost“.

Skoro by se nabízelo tohle pojmenovat vrcholem arogance a pokrytectví, protože to bylo Německo, které roky hlásalo heslo „Wir schafen das“ – my to zvládneme.
Nezvládli to, nezvládají a dopad to bude mít ošklivý nejen na Německo, ale i na všechny v jejich okolí, tedy i na nás.

Byla to frau Merkel, kdo tento bordel inicioval. Bylo to Německo, kdo způsobilo katastrofu svojí imigrační politikou. Bože můj, vždyť již je tam mají. Co chtějí zastavit? Koho kontrolovat?

Německo hlídá hranice: